Рециклиране на дюзи


Дюзите на дизеловите двигатели са сред тези детайли на горивната система, които най-силно подлежат на износване. От работата на дюзите зависи качеството на изгаряне на горивото в цилиндрите, стартирането на двигателя, динамиката на ускорението на автомобила. Количеството на вредните емисии също е свързано с ефективността на работата на инжекторите.

Компанията София Дизел Център предлага ремонт и рециклиране на дизелови дюзи за София. 

снимка на рециклиране на дюзи
Сервизът извършва рециклиране на дюзи Denso, Delphi, Bosch и Siemens. Услугите на София Дизел Център се предлагат на най-изгодни цени, поради което компанията се смята за един от най-добрите дизел сервизи в София.

При рециклиране на дизелови инжектори се използват оригинални резервни части. Ако клиентът по собствено желание иска да използва заместители, специалистите на София Дизел Център ще уважат неговото искане. Рециклирането на дюзи е изключително важна услуга, благодарение на която се възстановява нормалната работа на дизеловия двигател на вашия автомобил.

Рециклирането на горивния инжектор включва подмяна на повредения детайл и регулиране, което се прави на специализиран стенд. След извършеното рециклиране дизеловата дюза се кодира автоматично с уникален за всяка дюза код. Генерирането на този код е от изключително значение за управлението на дизеловата дюза. Кодът се генерира спрямо измервания на количеството на впръсканото гориво, като самите измервания се правят при различни налягания.

Рециклирането на дюзите гарантира по-ниски нива на вредни емисии в изгорелите газове при движение на автомобила. Двигателят работи по-тихо, по-динамичен е и е изключително икономичен.

Качественото впръскване на горивото влияе директно върху ефективността на изгарянето на горивната смес в цилиндъра на дизеловия двигател. Ако горивото се подаде неравномерно или това не бъде направено в точния момент, дизелът губи мощност в различните режими на работа, изгорелите газове почерняват, двигателят започва да работи нестабилно и т.н.

В София Дизел Център вие ще получите качествено и професионално обслужване, свързано с диагностиката и ремонта на дизеловия двигател на автомобила ви. Услугите, които предлага сервизът са диагностика, регулиране, рециклиране и ремонт на дюзи от водещи производители - Denso, Delphi, Bosch, Siemens.


снимка на стенд за тест на дюзи
Компания София Дизел Център разполага със специализирани стендове за тестване на дюзи, оборудвани с високопрецизни сензори за проверка на налягането и модулиране на сигнала, които се използват преди демонтаж на частите на дизеловия двигател. Продължителността на импулса и честотата на задействане на инжектирането се програмират с помощта на електронен блок.

Неизправности в системата за задвижване на дизеловия двигател могат да доведат до скъпи ремонти. Неочакваното подаване на гориво към цилиндрите води до увеличен разход на гориво, прегряване и разрушаване на буталото, изгаряне на клапаните, повреда на филтъра за частици.

Причини за неизправност на двигателя с вътрешно горене

Една от често срещаните причини за неизправност на двигателя с вътрешно горене е нарушение на инжектирането, дължащо се на повредата на инжекторите за гориво. За да се избегнат подобни проблеми, е необходимо диагностицирането, почистването, рециклирането или ремонтирането на дизеловите инжектори на двигателя на автомобила ви. Всички тези услуги можете да получите бързо и качествено от професионалистите на София Дизел Център.

В сервиза ще бъдат направени тестове на дюзите на двигателя ви, за да се определят следните параметри:
  • ниво на налягането в началото на впръскване на горивото;
  • пропускателна способност;
  • подвижност на иглата на инжектора;
  • сигурност на връзките;
  • качество на впръскването на горивото от дюзите.