Проверка на дюзи


Дюзата, наричана още инжектор за гориво, е важна част от горивната система, която отговаря за подаването на точното количество гориво към цилиндъра при всеки един такт на двигателя.

Правилното функциониране на дюзите зависи от механичната стабилност на инжекторната система, от качеството на горивото и от стила на шофиране.

Неизправността на дюзите води до трудности при стартирането на двигателя и до неравномерната му работа.
Проверка, диагностика и тест на дюзи в София Дизел Център

В оторизирания сервиз на София Дизел Център се извършва пълна проверка на дюзи Bosch, Delphi, Denso, Siemens VDO, Lucas от сертифицирани механици. В зависимост от марката се прави тест по утвърден от производителя тест-план.

Фино разпрашеното от дюзите гориво осигурява оптимално изгаряне, което гарантира по-добра мощност за по-малък обем двигател. За постигането на фино впръскване, горивото трябва да достига под изключително високо налягане.

Ултрафините отвори на дюзите могат лесно да се запушат, например с лошо филтрирано гориво. Невинаги това означава невъзможно запалване на двигателя, но проблемът трябва да се отстрани, защото дори леко отклонение в разпръскването на горивото може да окаже негативно влияние върху мощността и разхода и дори да повреди двигателя.

Дюзите при двигателите с директно впръскване са изложени на сериозни натоварвания в горивната камера. Затова от голямо значение са филтрацията и навременната смяна на разпръсквачи и консумативи, те ще ви спестят скъп ремонт за в бъдеще.

Проверка на дюзи в София Дизел Център
Проверката на дюзите се извършва в деня на приемането им с помощта на модерните стендове, с които сервизът на София Дизел Център разполага. За всяка проверена дюза се издава индивидуален протокол за моментното й състояние.

Сервизът предлага проверка, диагностика и тест на дюзи за всички производители Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Saab, Seat, Skoda, Ssang Yong, Subaru, Suzuki, Tata, Toyota, Volkswagen, Volvo и др.

Ако и вие имате неразрешен проблем с дюзата или помпата, висококвалифицираният екип към Sofia Diesel Center е готов да помогне. Очакваме ви на място на улица Папрат 37, кв. Драгалевци, София или ни се обадете на 02/ 967 64 04.